Het boek 'De Keuze' is geschreven door Edith Eva Eger. Het is haar eerste boek, en is in 2017 uitgekomen, ze was toen 90 jaar. Op dit moment heeft Edith Eger nog steeds een drukke psychologenpraktijk en geeft ze lezingen in binnen- en buitenland. Ze adviseert het Amerikaanse leger en de marine over weerbaarheidstrainingen en de behandeling van posttraumatisch stresssyndroom.

 

Edith Eva Eger (Joods) was zestien jaar toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden, daar aangekomen, direct naar de gaskamer gestuurd. Edith en haar zus probeerden te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp werd bevrijd.

In De Keuze deelt dr. Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij na de oorlog heeft geholpen. Ze vertelt hoe ze als psycholoog haar cliënten al jarenlang helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen.

Edith haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen.

Recensie van een lezer
Er was een persoon in Auschwitz die bepaalde wie er naar de vernietigingskampen en de gaskamer moesten en wie niet. Iedereen werd geselecteerd en zo werd er dus over iedereen geoordeeld.

Het tweede gedeelte van het boek bemoedigde mij. Daarin kwam naar voren dat genezing niet draait om herstel, maar om vinden. De hoop vinden in hopeloosheid, een antwoord vinden waar er geen lijkt te zijn, ontdekken dat het er niet toe doet wat er gebeurt, het gaat er om wat je er mee doet.
Je kunt niet veranderen wat er gebeurd, je kunt niet veranderen wat je hebt gedaan of wat je is aangedaan. Je kunt er voor kiezen om vrij te zijn.

Nieuwsgierig geworden naar het boek?
Bestel het boek dan bij christelijke boekwinkel Ljocht in Leeuwarden. Bestellen kan ook via info@ljochtleeuwarden.nl

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?