Wilma Ypma geeft leiding bij een DTS in Zuid-Afrika. Een DTS is een soort bijbelschool met als doel God te kennen en Hem bekend te maken.
Regelmatig geeft Wilma ons een update van haar belevenissen daar.

Inmiddels zijn we weer een tijdje verder sinds mijn laatste nieuwsbrief en de DTS is al in volle gang. Sterker nog, het eerste deel, de lesfase is al bijna afgelopen! 24 september is de DTS begonnen en de week/weken daarvoor bestonden vooral uit praktische voorbereidingen voordat de studenten kwamen! Denk aan voorbereidingen als welkom pakketjes maken, de slaapkamers op de base grondig schoonmaken, het klaslokaal in orde maken en in het laatste weekend vooral veel ritten naar het vliegveld maken om de studenten op te pikken.

Onze school bestaat uit 23 studenten uit 11 verschillende landen en dat zorgt voor een hoop diversiteit en leermomenten!

Dit is iedereen in onze school

Wat heb ik de afgelopen tijd allemaal gedaan?

De onderwerpen die we de afgelopen tijd onder andere hebben behandeld zijn; Gods stem verstaan, karakter en natuur van God, identiteit, leven en liefhebben als Jezus, vader/moeder hart van God, en vergeving en verzoening. Ook al heb ik vorig jaar in mijn eigen DTS al les gehad over deze onderwerpen, ik heb alweer zoveel geleerd in zo’n korte tijd! Ook is het bijzonder om te zien hoe alle studenten al zo getransformeerd en gefocust zijn op God en zo leergierig zijn. Ik vind het heel bijzonder om hier deel van uit te kunnen maken.

Naast de lessen iedere dag, bestaat mijn programma uit 1x per week een kleine groep leiden. In die groep gaan we samen dieper in op wat er de afgelopen week is geleerd, er kunnen dan vragen worden gesteld en het is mogelijk om met elkaar te discussiëren. Verder hebben we een outreachteam meeting, waarin we voorbereiden op de outreach die begin december start. Daarnaast nog one on one’s (persoonlijke gesprekken met de studenten) en vooral heel veel meetings. Superleuk en superdruk. Ik ben aan het leren hoe het mogelijk is dat mensen zoveel dingen doen op een dag en dan ook nog tijd vinden om eten te koken. HOE DAN?! Ook heb ik uitgevonden hoe praktisch het is om dingen in te vriezen. Maaltijden, broccoli, fruit, koffie (m’n budgetversie van ijskoffie) en eigenlijk alles wat je maar bedenken kan. Dank U Heer voor de vriezer.

Hier op de foto zie je mijn Outreach Team.

Outreach

De outreach locatie, waar ik met mijn team heen ga vanaf begin december, is de Filippijnen! Van 10 December t/m 24 Januari gaan we naar verschillende locaties in de Filippijnen en daarna sluiten we af met nog 2/3 weken in Durban, Zuid Afrika. Dingen die we daar onder andere gaan doen zijn een ziekenhuis, gevangenis en weeshuis bezoeken. Verder gaan we er bijbelstudies doen, veel kinderwerk en helpen we bij een conferentie. Een druk maar volgens mij erg leuk schema! Ondertussen zijn we dus druk bezig met de voorbereidingen. Teambonding, skits leren, fondsen werven, tickets, visums, etc.  Veel werk en erg overweldigend. Ik had geen idee dat er zoveel werk in het voorbereiden van een outreach zit tot ik er zelf een ging voorbereiden. Maar gelukkig niet alleen! Ik leid samen met twee anderen een team van 6 studenten. We vertrekken dus al in minder dan 3 weken en ik heb er zin in!

Staan we er wel eens bij stil wie nu eigenlijk onze naaste is?

Heb elkaar lief

Ohja, de afgelopen weken is Gods gebod om elkaar lief te hebben erg bij me blijven hangen. Lukas 10:27 zegt: ‘’Heb je naaste lief als jezelf.’’ En Johannes 13:34: ‘’Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben.’’
Mijn punt: staan we er ooit wel echt bij stil wie nu eigenlijk onze naaste is? Is het alleen onze buurman, onze familie, vrienden en eventueel kennissen? Of is het iedereen die we ontmoeten? En iedereen die maar iets te maken heeft met ons leven. De caissière in de supermarkt, die klasgenoot waar we nooit mee praten, degene die dat supergoedkope T-shirt heeft gemaakt onder slechte werkomstandigheden in een fabriek in Verweggistan,  die mensen die over ons oordelen, de mensen die anders zijn dan wij, de mensen waar we nooit bij stil staan dat het onze naasten zijn. Ik geloof in de tweede optie. En dat is niet altijd makkelijk. ‘Heb elkaar lief, zoals ik jullie heb liefgehad’ is nog al een pittig gebod wat Jezus ons daar geeft. Want Jezus hield zoveel van ons dat hij voor ons aan het kruis is gestorven. AAAH HEER HELP ME. Ik heb dus ook ontdekt dat ik dit helemaal niet alleen kan. Ik heb God hier zo hard in nodig en hij geeft me zoveel genade hiervoor!

Moraal van dit verhaal: ik hoop dat ik je hiermee aanspoor om er eens (of vaker dan eens) bij stil te staan dat God ongelofelijk veel van ons houd en dat hij wil dat we die liefde niet voor onszelf houden, maar doorgeven aan de mensen om ons heen. Al is het maar door kleine dingen die laten zien dat je om de ander geeft zoals vragen hoe het met iemand gaat, voor iemand bidden, hallo zeggen tegen iemand waar je normaliter niet mee zou praten of er bijvoorbeeld iets meer van bewust zijn waar onze producten nou eigenlijk vandaan komen…

Groetjes en knuffels,

Wilma Ypma

Dankpunten

  • De lesfase is bijna over en het is zo’n goeie tijd geweest! Ik ben ook dankbaar dat de lesfase bijna over is. Ik ben uitgeput.
  • Inmiddels hebben we allemaal ons visum voor de Filippijnen binnen, dus dat is zeker een dankpunt!

Gebedspunten

  • Graag vraag ik gebed voor een goed einde van de lesfase en een goeie transitie naar de outreach fase!
  • Voor deze outreach vertrouwen we nog op R20.000 (Ong 1.300 euro). Zou je met ons mee willen bidden dat dit allemaal op tijd binnenkomt? En als je zelf wilt geven is dat meer dan welkom!

Financieel ondersteunen?

Wil je mij financieel ondersteunen op dit avontuur met God? Dat kan!
Financiële bijdrages kunnen worden overgemaakt naar:
NL05 RABO 0395 4701 29 t.n.v. Vrije Baptistengemeente ‘De Wijngaard’, o.v.v. Wilma Zuid-Afrika Vergeet dit niet te vermelden!
(NB: omdat De Wijngaard een ABNI stichting is, zijn deze giften aftrekbaar van de belasting).

 

 

 

 

 

 

 

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?