Dit is een verhaal van vreugde, verdriet en genade. God zelf heeft onze eerstgeboren zoon veilig en gezond ter wereld gebracht. Benieuwd hoe wij dat hebben beleefd? Lees dan snel verder.

Kerst 2019: wat een vreugde om een positieve zwangerschapstest! Een klein mensje, vormend in mijn buik. We konden ons geluk niet op. Vanaf dat moment werd alles anders en deden wij er alles aan om dit prille begin de beste basis te geven. Denken om wat ik at, bij rokende mensen uit de buurt blijven en het verschonen van de kattenbak was alleen nog voor manlief!

Bij de verloskundigenpraktijk werd in de lente een groeiachterstand geconstateerd. We werden direct doorgestuurd naar het ziekenhuis. De weken verstreken en naarmate de tijd vorderde leek de groei niet alleen achter te blijven, maar ook steeds verder achteruit te gaan. Op een dag kregen we controle waarbij geconstateerd werd dat de baby voor zijn gezondheid en veiligheid niet voldragen kon worden. Deze woorden boezemden ons verdriet en angst in.

Thuis op de bank hebben we uitgehuild bij God. Een emotioneel moment waarin we God vertelden dat er angst in onze vreugde was geslopen en dat we dat niet wilden. Na dit moment piepte mijn telefoon. Instagram.

Een rechtstreeks antwoord uit de hemel.

Een rood bolletje gaf aan dat ik een vriendschapsverzoek kreeg van het account: “Wees niet bang”. Een rechtstreeks antwoord uit de hemel. Niet dat dat maakte dat ik niet meer bang was, maar wel dat ik God het roer van dit schip in de storm overgaf.

We hebben mensen opgeroepen om te bidden voor een groeispurt en God heeft ze gehoord. Tijdens de laatste groei-echo’s werd er keer op keer bevestigd dat de foetus een (zoals de gynaecoloog zei) wonderbaarlijke inhaalslag maakte. Het ondenkbare gebeurde: ik hoefde niet vroegtijdig te bevallen en mocht terug naar de verloskundigenpraktijk om mijn gewenste thuisbevalling in te gaan. Zou het dan toch goed komen? Mijn angst nam af, God nam het weg.

Nu de decembermaand er weer aan komt, denk ik er weer aan terug. Ik mocht bevallen van een prachtig jongetje! Kerst 2020 komt eraan: wat een vreugde om een kerngezonde baby!

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?