Hé Audrey, gefeliciteerd je bent in dienst gekomen van de kerk.

Dank je wel! Ik vind het heel bijzonder om nu Stadskerk de Wijngaard als werkgever te hebben! Ik heb mijn baan bij de rechtbank opgezegd en ga met ingang van 1 januari 2021, een mooie datum,  voor 20 uren per week aan de slag bij de Stadskerk als kerkmanager.

Daarnaast blijf ik ook als vrijwilliger aan het werk bij de kerk als Hoofd facilitair beheer en de externe evenementen, die hopelijk in 2021 weer kunnen doorgaan.

 

Super joh, wat ga je doen?

Zoals gezegd, ben ik nu de Kerkmanager van Stadskerk de Wijngaard. Er is behoefte aan iemand die tussen Raad van oudsten, staf en clusters zorgt voor verbinding en de daadwerkelijke uitvoering van besluiten en plannen die zijn gemaakt. Eigenlijk is het het gemakkelijkst uit te leggen als de ‘spin in het web’ binnen de Stadskerk. Doordat het een nieuwe taak is, is het nog wel pionieren en uitvinden hoe de taak zich zal ontwikkelen. En dat vind ik een enorm leuke uitdaging.

 

Waar kijk je naar uit?

Ik vorm samen met Johannes Haga en Andries Miedema het Management Team van de Stadskerk. Wij gaan met elkaar veel praktische zaken regelen en punten voorbereiden voor de Raad van Oudsten, zodat zij zich bezig kunnen houden met véél belangrijker zaken! Johannes en Andries ken ik al heel goed en ik zie er naar uit om veel met hen samen te werken.

Daarnaast vind ik het ook erg mooi dat het een nieuwe functie is: nog niets is in beton gegoten. We gaan aan de slag en onderweg bekijken we wat het beste werkt voor iedereen. Ook zie ik er naar uit om de nieuwe organisatie aan de slag te gaan.

 

Enne… waarom jij?

Ja, waarom ik. Ik vind het heel bijzonder dat mij dat vertrouwen wordt gegeven vanuit de Raad. Ik ben al een tijdje actief binnen de Stadskerk als vrijwilliger en heb dus al kunnen laten zien wat ik kan. Dat er een betaalde functie binnen de Wijngaard kwam had ik niet durven dromen en dat ik na mijn sollicitatie naar de functie ook nog de geschikte kandidaat was, daar ben ik heel dankbaar voor. Ik heb er enorm veel zin in, zit vol plannen en energie en wat is nu mooier om die in te kunnen zetten voor het Koninkrijk van God?

 

Op een avond van de CBMC hield Rienk Brouwer een mooie overdenking en deze sluit heel mooi aan hoe ik erin sta. Via deze link kun je deze overdenking nalezen.

 

Heel hartelijk welkom Audrey en we wensen je alle zegen en goeds toe voor je werk in de kerk!

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?