Jezus volgen, hoe doe je dat? Jezus heeft ons een grote opdracht nagelaten en die eindigt zo: leer hen dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb.

Het Leerhuis geeft hier vorm aan door verschillende cursussen aan te bieden. In september, oktober en november worden tegelijkertijd vier cursussen gegeven. Hieronder kun je lezen waar de cursussen over gaan en op welke avonden deze plaatsvinden.

De cursussen worden allemaal op dinsdagavond gegeven. Op die avonden is de deur open om 19.45 uur en begint de cursus om 20.00 uur. Om ongeveer 21.30 uur is het programma afgelopen. De cursussen zijn toegankelijk voor leden én gasten, dus ook voor jou.

Doe je mee? Aanmelden kan via ria.rondaan@stadskerkdewijngaard.nl. Je bent van harte welkom!

Vrijheid in Christus
(Henk & Jitty Zuidema)

Data: 20 september, 4 oktober, 1 november, 15 november, 29 november

Wat is er nu mooier dan een leven te kunnen leiden dat volledig afgestemd is op de wil van God, zodat we ons steeds verbonden weten met Hem? Het lijkt wel of dat we tegen gehouden worden in onze geestelijke groei. Op de één of andere manier is er een barrière in ons leven waardoor we niet in de volkomen vrijheid komen die de bijbel ons toch wel belooft.

De cursus Vrijheid in Christus gaat in 5 avonden door de bijbel om samen te ontdekken, dat wie we zijn in Christus, welke identiteit we hebben, en daardoor de autoriteit vrijkomt die wij als christenen al hebben na onze bekering, zodat we gaan begrijpen hoe het werkt en gaan we zie wie we werkelijk zijn. Om daarin te gaan leven. In de vrijheid van Christus die we al hebben ontvangen.

Luisterend bidden
(Johan Doornenbal)

Data: 20 september, 4 oktober, 1 november, 15 november, 29 november 

De meest basale middelen om te kunnen groeien in jouw relatie met God zijn bidden en Bijbellezen. De praktijk is echter weerbarstig. Daarom vroegen de leerlingen aan Jezus: Heer, leer ons bidden. Hoe Jezus omging met zijn Vader, de Geest en het Woord van God was inspirerend en jaloersmakend. In vijf avonden nemen we je mee in een prachtige cursus die ontwikkeld is door New Wine.

Er wordt gebruik gemaakt van een reader van New Wine. De kosten hiervan zijn € 10,50. Betaling kan in overleg met de cursusleider.

Dans vanuit je hart
(Tabitha Slaets)

Data: 20 september, 4 oktober, 1 november, 15 november, 29 november

De bijbel staat vol met verhalen over mensen die dansen. En dan gaat het niet over mensen die op een podium staan, maar over gewone mensen die dansen als uiting van aanbidding en/of vreugde. In deze cursus leer je wat de bijbel zegt over dans en aanbidding en gaan we vooral veel dansen. Samen gaan we ontdekken welke vormen er zijn. Wat bij jou past en wat dansen vanuit je hart eigenlijk is. Ik kijk er enorm naar uit om samen met jou in beweging te komen. In beweging te komen vanuit je hart, mee te bewegen met de Geest en zo God te aanbidden, Hem te ontmoeten en elkaar te bemoedigen.

Ervaring is niet nodig!

(Jo)Uw unieke talent!
Marjan Medema en Wilma Tuma

Data: 1, 15 en 29 november en 13 december

(Jo)Uw unieke talent! God heeft een droom voor je leven en die legde Hij al van tevoren in je DNA. Deze uitspraak heeft ons erf geraakt. We gaan samen op zoek naar (jo)uw DNA, we duiken in de Bijbel om te onderzoeken waarom je gaven en talenten in jou zitten en we kijken naar wat voor jou belangrijk is in het werken in het koninkrijk van God zodat je daarin kunt bloeien in je relatie met God.

Aanmelden kan via ria.rondaan@stadskerkdewijngaard.nl. Je bent van harte welkom!

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?