Jezus volgen, hoe doe je dat? Jezus heeft ons een grote opdracht nagelaten en die eindigt zo: leer hun dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb.

Het leerhuis geeft hier vorm aan door cursussen van 6 avonden aan te bieden.

In september, oktober en november worden tegelijkertijd drie cursussen gegeven. Al deze cursussen vinden plaats in ons gebouw waarbij de corona-regels nauwkeurig nageleefd worden.

Hieronder kun je lezen waar de cursussen over gaan en ook welke thema’s op welke data worden behandeld. Het zijn iedere keer zes dinsdagavonden. Alle avonden is de zaal open om 19.30 uur en begint de cursus om 20.00 uur. Om 21.30 uur is het programma afgelopen. De cursussen zijn toegankelijk voor leden én gasten, dus ook voor jou. Wel wordt een kleine vergoeding gevraagd (€ 20,-) om onkosten te dekken.

Opgave is wel nodig; dat kan met het opgaveformulier onderaan de pagina. Het formulier leidt je naar een betaalpagina; zodra de betaling binnen is, is de opgave geregeld. Mochten de kosten een probleem voor je zijn, schroom dan niet om je op te geven via het leerhuis@stadskerkdewijngaard.nl. We zorgen dat je kosteloos mee kunt doen.

 

Vrijheid in Christus
(Henk & Jitty Zuidema)

Zes avonden waarin je leert wie je bent in Christus en hoe je kunt groeien in heelheid in Hem. We hebben te maken met een reële strijd in ons denken en soms kleeft het verleden ons nog zodat we niet als vrije mensen kunnen leven. Vrijheid in Christus helpt je om te groeien in intimiteit, identiteit en autoriteit.

 

 

15 september: Geboren in een spanningsveld
29 september: De baas in huis
06 oktober: Wie is God?
20 oktober: Controle en manipulatie
03 november: De lange arm van het verleden
17 november: De kracht van gebed

Kosten 20,- pp (inclusief reader).

 

 

Luisterend bidden
(Johan Doornenbal/Herma Banninga)

De meest basale middelen om te kunnen groeien in jouw relatie met God is bidden en Bijbellezen. De praktijk is echter weerbarstig. Daarom vroegen de leerlingen aan Jezus: Heer, leer ons bidden. Hoe Jezus omging met zijn Vader, de Geest en het Woord van God was inspirerend en jaloersmakend. In zes avonden nemen we je mee in een prachtige cursus dat ontwikkeld is door New Wine.

 

 

15 september: Luisterend Bijbellezen
29 september Samenwerken met de Vader
06 oktober: Manieren waarop God spreekt
20 oktober: Gods stem leren herkennen
03 november: Bidden met anderen
17 november: Groeien in vertrouwelijke omgang

Kosten 20,- pp (inclusief reader van New Wine).

 

 

Leven in financiële vrijheid
(Klaas Zijlstra/Matthea Pap)

Jezus sprak het meest over het Koninkrijk van God. Zijn tweede favoriete onderwerp was geld. Hij sprak niet als een snelle zakenman die veel geld wil verdienen, maar een goede herder die de zegen en vloek van geld kent. In deze cursus krijg je een Bijbelse visie op geld. Belangrijke vragen die beantwoord worden zijn: Hoe kun je de duistere kant van geld ontmaskeren? Waarom bestaat er zoveel schaamte over dit onderwerp? Hoe kun je een leven van financiële vrijheid leiden? Hoe word je een vrijgevig mens? Aan het einde van de cursus maak je een persoonlijk plan zodat je ook financieel Koninklijk kunt leven op de plaats waar je bent.

 

 

15 september: Eigenaar en Beheerder
29 september: Leven in overvloed
06 oktober: Lenen en schuld
20 oktober: Sparen en verzekeren
03 november: Royaal leven
17 november: Maak een plan

Kosten 20,- pp (inclusief reader).

 

Opgeven is helaas niet meer mogelijk.

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?