We leven in een hectische tijd van globalisering, in een wereld die door media kleiner is geworden. Tegenwoordig zijn we onderdeel van een groter geheel, niet meer op landsniveau, maar op wereldniveau. Dit alles wordt nog een keer extra benadrukt door de coronapandemie waar we al meer dan een jaar mee te maken hebben. Een situatie die niet alleen onze gezondheid raakt, maar ook ons sociale leven.

Juist hierom hebben we als Stadskerk de Wijngaard het op ons hart gekregen om de komende maanden ons te verdiepen in het bijbelboek Openbaring. Openbaring is een boodschap voor alle eeuwen. De boodschap was in de tijd waarin het geschreven is, net zo reëel als in de tijd van nu. De boodschap wil ons leren om onderscheid en keuzes te maken in de wereld waarin we leven. Het leert ons hoe de macht van de wereld, de macht van de hemel wil evenaren.

Openbaring is een boek wat gelezen, gezien en gehoord mag worden. Mede hierom maken we tijdens deze serie gebruik van het The BibleProject. Dit zijn getekende filmpjes over thema’s die we behandelen waarin woordelijk en beeldend de context wordt uitgelegd. Vanuit de historische context en achtergrond van Openbaring willen we leren om een goede en eerlijke koppeling maken naar onze tijd. Hoe actueel is openbaring en wat mogen we ontdekken? Bovenal is het een boek van hoop, bemoediging en verwachting. Want één ding is zeker! De macht van de hemel is niet te evenaren! JEZUS IS HEER, Hij die is, die was en die komt, de Almachtige!

Het thema “Openbaring: Nieuw licht op de wereld” houden we van 11 april tot en met 4 juli.

Klik hier voor de playlist met alle uitlegvideo’s. Zie voor het rooster hieronder.

Datum Spreker Thema
11-04 Stephan Muurling Jezus de Heer
18-04 Richard Santinge Liefde & Lijden
25-04 Martin Dol Waarheid & Heiligheid
02-05 Richard Santinge Leven & Trouw
09-05 Wilfred Fijnvandraat Warm & Koud
16-05 Richard Santinge De Troonzaal
23-05 Oscar Lohuis De 7 zegels
30-05 Simon van der Kooij De 7  bazuinen
06-06 Richard Santinge De Draak & het Lam
13-06 Arjan Zantingh De 7 schalen
20-06 Stephan Muurling De val van Babylon
27-06 Richard Santinge Armageddon
04-07 Stephan Muurling De Toekomst
Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?