Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. We starten in januari 2021. Iets voor jou?

Voor iedereen

Alpha is voor iedereen. Iedereen die wil ontdekken: is er meer is in het leven? Waarom zijn we hier? Wat geloven Christenen? Vraag jij jezelf dat wel eens af? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis! Wereldwijd gingen ruim 25 miljoen mensen je al voor bij het deelnemen aan een Alpha.

Hoe werkt het?

Allereerst: Alpha op locatie begint met een lekkere maaltijd. Tenminste…als dat kan. Je start dan om 18:30 uur en eet gezellig met elkaar. We bieden in januari 2 varianten aan: de Alpha op locatie én de Online Alpha. Als elkaar fysiek ontmoeten niet mogelijk blijkt, dan is altijd de online variant mogelijk. De avond ziet er zo uit:

WELKOM
19.30-19.45
ONTMOETING
Welkom en ontmoet nieuwe mensen.

 

KIJK
19.45 – 20.15
KLEINE FILMS MET GROTE IDEEËN
Elke Alpha-bijeenkomst kijk je een video van 25 minuten. De video’s inspireren om meer vragen te stellen, niet om antwoorden te geven. Elke video behandelt een onderwerp van het christelijk geloof, zoals ‘Wie is Jezus?’ en ‘Bidden: waarom en hoe?’. Je kijkt de video met elkaar óf vanaf je eigen bank met de link die we je toesturen.

 

BESPREEK
20.15-21.00
BESPREEK DE VRAGEN DIE ER TOE DOEN 
Het leukste moment van Alpha: na de video ga je in kleine groepen uit elkaar om in gesprek te gaan over het onderwerp van de avond. Deel je gedachten over geloof en het leven en hoor wat de rest denkt. Voel je vrij om te zeggen wat je wil!

 

Wil je eerst even kijken? Dat kan natuurlijk. Je kan de eerste drie avonden vrijblijvend komen kijken of het iets voor je is. Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en we sluiten als het kan af met een Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe leidt God mijn leven?

Nieuwsgierig geworden?

Je bent van harte welkom op Alpha om mee te doen of gewoon een keer vrijblijvend te kijken.

Alpha in Stadskerk de Wijngaard

We starten in januari op twee verschillende avonden in Stadskerk De Wijngaard, je kan kiezen:

Maandagavond 18 januari         inloop vanaf 18:00 uur
Donderdagavond 21 januari      inloop vanaf 18:00 uur

Online Alpha
Maandagavond 18 januari         vanaf 19:30 uur
Donderdagavond 21 januari      vanaf 19:30 uur

Wil je je aanmelden? Klik hier

Andere voorkeur? laat het ons weten.

Informatie aanvraag over Alpha en Alpha Online

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?